Fra Thailand til Senja

Jijee fra Thailand har tilbragt dette skoleåret som utvekslingselev på Senja. Her er hennes historie:

Hei, alle sammen! Jeg heter Jijee, 17 år fra Thailand. Jeg bor i den lille landsbyen som heter Gibostad på Senja øya, hvor det er en time å ta båten sørover fra Tromsø. Jeg bor sammen med min verts far som er eldre enn meg med bare 6 år, og verts mor som er eldre enn meg med bare 4 år. Jeg hadde aldri trodd at jeg ville ha en vertsfamilie så ung som dem. Men de er så snill og kjempesøt! Jeg har mange gode tider med dem. Min verts mor lager mat svært velsmakende. Jeg virkelig liker norske matvarer. Hun lærte meg mange ting som matlaging, baking, strikking og så videre. Jeg har gjort mange ting her på min første gang. Vi dro på ski, fisketurer, skøyter, plukke bær og så videre. Det virker som de vanlige aktivitetene, men det var virkelig gode minner for meg. Jeg var en del av deres bryllup. Jeg hadde aldri trodd at jeg ville være en brudepike i fremmed land. Jeg var veldig glad og spent. Det var en av de beste øyeblikket noensinne!

Bryllup 29.9.12
Brudepike og utvekslingselev
17. mai med min vertsfamilie
17. mai med min vertsfamilie

Jeg går på IB-linjen på skolen. Alle i klassen min er egentlig hyggelig og vennlig. De er alltid hjelpsomme når jeg har problemer. Jeg lærte Thai språk til dem og de prøvde å snakke og bruke språket. Jeg er så stolt og imponert! Min lærdom er veldig vanskelig for meg, men mine venner, lærere og vertsfamilien min er alltid villig til å hjelpe meg. Også min kontakt familie og YFU frivillige som jeg møtte er virkelig hyggelig. De forsto meg og prøvde å hjelpe meg så mye som de kunne.

Vigeland park - Oslo
På besøk i Oslo
)vennene mine
Vennene mine

Det virker som alt går bra, men jeg også har følt meg ikke så bra. Mange ting er veldig forskjellig fra hvor jeg kommer fra. Det var ikke lett å tilpasse meg selv å bli vant til den omgivelsen her. Noen gang jeg følte virkelig dårlig. Jeg har egentlig lært så mye. Jeg har vært på mange steder, har gjort mange nye ting og blitt kjent med mange mennesker. Jeg har vokst opp så mye. Jeg tror jeg ville følt meg verre og mer angrete  hvis jeg ikke hadde  besluttet å komme hit. Norge er som mitt andre hjem. Det er et fasinerende og meget fredelig land. Utover en veldig vakker natur er veldig hyggelig, de er åpne og barmhjertig og er alltid smilende. Jeg vil gjerne takke YFU for å få være en del og for å gjøre min drøm til virkelighet  og møte disse fantastiske menneskene. Jeg har mange gode minner og erfaringer. Dette utvekslingsåret er veldig verdigfult i mitt liv. Tusen takk!

YFU NORD HØSTSAMLING 2012 - 20.10.2012
På samling med de andre elevene i region Nord
midtårsamling 2.2.2013
Midtårssamling med alle elevene i Norge

 

Hva er YFU?

Bli kjent med årets utvekslingselever

Nysgjerrig på å bli vertsfamilie?

Interessert i å reise på utveksling?

Reklame

En kommentar om “Fra Thailand til Senja

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s