En utvekslingsopplevelse som varer

YFU Norge har fått høre en hyggelig historie om en vertsfamilie og en utvekslingselev som ble kjent med for snart 30 år siden. Det samme året var datteren Tove på utveksling til Detroit, USA. Siden den gang har de holdt kontakten, og her kan du lese deres historie!

Hei, vi fikk lyst til å dele en liten historie med dere. Vi er nå et eldre ektepar som for cirka 30 år siden hadde en utvekslingstudent fra Australia.

Kjell og Turid
Kjell og Jacinta

Det var en jente, Jacinta frå Sydney-området. Hun kom til oss i desember 1984 etter at hun først hadde fått tildelt vertsfamilie i Grong. Hun kom til oss like før jul det året. Oppholdet hos oss gikk stort sett bra men noen “føyker” hadde vi med henne, også YFU var ofte på banen i den tiden, blant anna mistet hun passet en kort tid før returen til Australia i 1985.

Jacinta lærte seg godt norsk, og vi hadde inntrykk at hun hadde et godt språkøyre. Vi har hatt god kontakt med henne siden da og hun skriver og snakker godt norsk fremdeles. Hun har kommet på korte besøk hos oss fleire ganger.

Jacinta har arbeidet som flyvertinne på Quantas på internasjonale ruter, og da de kom til London eller Frankfurt hadde hun et par dager fri, så da tok hun første fly til Haugesund. Hun var stolt over at hun kunne snakke norsk, og hadde merke på uniformen sin at hun forsto skandinavisk. Som Jacinta selv sier: » Norsk blir bare brukt av 5 millioner mennesker, og en av dem er meg!»

Jacinta, Tone og Turid
Jacinta, Tove og Turid. Et hjertelig gjensyn på flyplassen!

Vi har også vært på besøk på besøk i Australia i mellomtiden og besøkt henne der. Den 1. juni i år kunne vi feire gullbryllup, og Jacinta kom helt fra Australia for å vera med oss på dagen, og var her cirka 1 uke. Det synes vi var flott, og sette ekstra spiss på festen. Hun er nå en flott dame på 46 år!

Med hilsen Turid og Kjell fra Karmsund

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s