Hôla Mexico!

Omvisning i aztekernes Mayo-tempel
Heidi Furustøl på omvisning i aztekernes Templo Mayor

I oktober møtte jeg mine kollegaer – National Directors –  fra nesten 60 medlemsland  i Mexico City, 2000 meter over havet! Mest spektakulært var båttur på aztekernes gamle kanaler – den tids motorveier og omvisning i Templo Mayor – hvor menneskeofring ble sett på som en ære! Men mesteparten av tiden satt vi inne og diskuterte YFUs nettverkets fremtid. Og det er store utfordringer.

Vanskelig med skoleplass i USA

USA er en svært viktig partner i YFU nettverket og mottar årlig ca 2000 elever av 5000 totalt. I år var det spesielt utfordrende å plassere elever i USA, men vi klarte det takket være en fantastisk innsats av YFU-frivillige og ansatte. YFU har aldri kansellert elever og vi er stolte over at vi i motsetning til andre organisasjoner kunne tilby alle elevene våre plass. Men det blir stadig vanskeligere fordi uten skolepenger vil ikke amerikanske skoler motta utvekslingselever. Grunnpilaren i YFU har vært utveksling for alle. Hvordan skal YFU da kunne tilby utveksling når prisen blir stadig høyere?  Flere av våre konkurrenter velger nå å tilby skoler med skolepenger og betalte vertsfamilier til høyere priser enn YFU. YFU mener at vi skal kunne tilby lavere priser men bedre kvalitet enn våre konkurrenter. I tillegg vil YFU jobbe hardere for at YFU-elever skal kunne få flere stipendmuligheter og at YFU-landene er solidariske og betaler ekstra for de elevene som ikke kan betale skolepenger.

Norske elever får skolepengerstipend

Norske elever er som de eneste i YFU-nettverket så heldige at de kan få opptil 85% av skolepengene (max  ca 82 000 nkr) refundert av Lånekassen. Dette er en fantastisk gave til norske elever som ønsker å ta et skoleår i utlandet på vg2, i alle land som krever skolepenger, ikke bare USA.

Maraton Sprinter Award

Doug Soffer og Heidi Furustøl
Doug Soffer og Heidi Furustøl

I Mexico ble YFU-Norge tildelt en ekstra YFU-pris av Doug Soffer – leder for det internasjonale sekretariatet – for vår innsats i å rekruttere nok vertsfamilier til de utenlandske elevene som kom i august. Bare fem dager før elevenes ankomst hadde YFU-Norge en våre største vertsfamiliekriser. Mange familier trakk seg i siste liten og det var en kjempeutfordring å rekruttere nye familier, men med dyktige YFU-frivillige og ansatte satte vi igang en maraton-innspurt og fikk familier til alle elevene!

Heidi Furustøl Generalsekretær Youth For Understanding

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s