Seminar i Danmark

Mot slutten av desember fikk tre norske YFU-ere plass på Nordic-Baltic seminar i Danmark. Der tilbragte de to lange dager med intens kursing og bratt læringskurve. Her forteller de litt om hva de gjorde de forskjellige dagene:

 

I Danmark var:

Andrea: var i USA på utveksling i 2009/2010 og har värt frivillig i TRÖ siden dette.

Vilde: var i Tyskland 2011/2012, og har värt aktiv NORD siden starten av 2013.

Helene: var i Tyskand på utvekslingi Tyskland i 2009/2010 og värtfrivillig siden da Först i Oslo men senere i TRÖ.

 

Dag 1:

Vi møttes på togstasjonen i København, og fant fort det riktige sporet og plassene våre på toget.  Da vi kom fram på Tommerup stasjon etter en to timers lang togtur, viste det seg at vi hadde delt hele togturen med  YFUerne fra Latvia, uten å vite det.  Danmark har et eget YFU-hus, som vi alle funderte på hvordan var. Huset lå rett over gata fra togstasjonen, og var utrolig fint, både innvendig og utvendig! Vi og Latvierne var de første som ankom huset, og havnet dermed på rom sammen. I løpet av kvelden kom resten av kursdeltakerne, og i løpet av kvelden økte stemningen raskt, på typisk YFU-vis.

Dag 2:

Dag 2 var vi alle tidlig oppe for å få i oss litt mat, før seminaret begynte. Programmet startet med refleksjon over våre sterke og svake sider. Vi skulle også finne ut om andre land var sterke der vi var svake og dermed kan hjelpe oss på veien til å bli sterkere. I løpet av dagen hadde vi flere workshops om problemløsning som kan hjelpe oss fremover. Det ble en lang, men morsom dag med mange inntrykk og nye ideer.

Dag 3:

Denne dagen måtte vi opp ekstra tidlig siden YFU Danmark hadde booket huset. Så i steden for å være i YFU-huset fikk vi noen fine lokaler en liten gåtur unna. Vi var en ganske slapp gjeng som ikke hadde fått den siste halvtimen med søvn, så vi hadde en rolig start hvor Mads-Erik fortalte oss om sitt liv i YFU. Til tross for slitne deltakere klarte han å engasjere alle med sin historie. Deretter fikk vi en kaffepause for å få opp energinivået. Med litt kaffe i kroppen delte vi oss opp i grupper hvor vi diskuterte problemene vi har og på hvilken måte de kan løses best på. Vi delte oss opp i poster og alle kunne vandre rundt på de forkjellige postene slik som det passet dem. Etter en fin catering-lunsj med masse god mat var det tilbake til jobbmodus, men ikke før vi fikk tatt oss en skikkelig enegizer.
Vi fikk se alt det vi hadde skrevet opp av problemer den første dagen, og disse problemene skulle vi ta ned om vi følte at de hadde blitt løst eller om vi hadde fått den kunnskapen vi trengte for å løse dem. Tavla ble nesten tom og vi kunne si oss godt fornøyde med dette resultatet.

Vi hadde også en workshop hvor vi fikk diskutere oss frem til hva som er en god leder og hva som skal til for å bli en god leder. Til slutt hadde vi en gjennomgang av hvordan seminarer skal gjennomføres, slikt som hva er viktig for teamet bak, til hvilken dato skal ting være gjort, passe på at alle er inkludert og får oppmerksomheten de trenger, det å ha et bra innhold som elevene lærer av og som kan si oss hvordan de har det, og hva som trengs å gjøres når seminaret er ferdig.
På slutten av seminaret følte vi alle at vi hadde lært masse nytt, men ikke minst følte vi at vi kom hjem fulle av inspirasjon til å være aktive frivillige langt framover.

 

Vi har hatt en helt fantastisk reise vi aldri vil glemme. Vi ble kjent med en utrolig gruppe mennesker fra hele 7 nasjoner som deler en tanke om å få den beste YFU vi klarer. Vi har lært så mye og blitt veldig inspirert. Så nå er det bare og delta her hjemme i Norge og spre videre det vi har lært!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s