Camp Bergensbølgen, midtårssamling til elever i Norge

Camp Bergensbølgen 23. – 26. januar

 

Forrige helg var det duket klart for midtårsamlingen for årets elever i Norge. Frivillige begynte å komme til Montana Vandrerhjem allerede dagen før, men det var ikke før på torsdagskveld at Otto Backer, lederen for campen, kunne ønske alle 50 elevene og 25 frivillige velkommen.

 

BildePå fredag formiddag var det de fire interns på YFU kontoret som stod for programmet. De skulle holde en workshop med Coloured Glasses, noe som falt i smak hos elevene. De ble nemlig delt opp i grupper etter land og fikk deretter goder og svakheter, alt etter hvilken situasjon landet lå til. Det ble ganske heftig etter hvert med mange diskusjoner, men til slutt så det ut som at alle elevene fikk noe ut av det. Etter lunsj (der alle fikk lik mat til sist!) dro alle sammen ned til byen og Ungdomshuset 1880, der en fra FN skulle komme for å ha et lite rollespill med elevene. Igjen ble det en heftig debatt, denne gangen om homofiles rettigheter, og det så ut til at elevene likte det også. Etter rollespillet ble elevene delt opp i grupper etter ønske om aktivitet – galleri, museum og kafébesøk. Alle elevene fikk samtidig sett litt av Bergen, som blåste skikkelig under midtårssamlingen.

 

BildeModel United Nations med FN

Lørdagen var det tid for refleksjonsgruppene, der elevene fikk tid til å reflektere over opplevelser og deres inntrykk av Norge, samt snakke litt familien, hvordan det gikk på skolen, venner og hva de gjør på fritiden. Senere fikk de litt fritid til å gå i byen igjen og se hva Bergen hadde å tilby. På kvelden var det avduket for en avslutningsfest, og det var vanskelig å få opp alle i tide på søndagsmorgen. Alt i alt en veldig vellykket midtårssamling!

 

BildeRefleksjonsgruppe: hva er typisk norsk?

 

BildeSiste kvelden og alle på Camp Bergensbølgen!

 

Tekst og bilder: Aurora Andersen

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s