Serbiaprosjekt, møte i Beograd

Serbiaprosjektet er et samarbeidsprosjektet mellom YFU Serbia og YFU Norge som begynnet på sommaren 2013. Vi har vært 4 norske deltakere som har vært med, mens det har vært rundt 6 fra Serbia som har deltatt. Igjennom dette prosjektet har vi sett på hvordan forsoningsarbeid etter konflikt foregår, og hva vi kan gjøre for å unngå en konflikt. Vi har også sett på konflikter og hendelser som har skjedd i nåtid, både i Norge og i Serbia.  
Vi har også utviklet en workshop som tar opp temaer som kulturforskjeller, stereotypier og fordommer. Workshopen er fremdeles ganske ny, men vi har allerede fått prøvd den ut flere ganger og fått positivt tilbakemelding.

I starten av desember hadde vi i Serbia prosjektet vårt sitt møte igjennom prosjektet. Møte var i Beograd, og varte en ukes tid.
På Torsdagen dro vi til Beograd, men pga fly problemer kom vi ikke fram før fredag ettermiddag. Fredagen fikk vi møte flere frivillige fra Serbia, Ungarn og Nederland som også skulle delta på YFU weekend YFU Serbia arrangerte. Da vi fikk møte de andre frivillige, fikk vi også informasjon om hva som skulle skje under helgen.

Sunniva, Ana, Ingeborg, Dimitrje og Ingvild i Beograd
bilde: Ingeborg Ribu

Lørdagen startet vi dagen med et foredrag om hvordan mye innflytelse media har. Dette ble etterfulgt av en workshop der vi blant annet arbeidet ut forskjellige brev for å promotere YFU. Etterpå hadde vi en liten pause der vi fikk sightseeing i Beograd.  Så deltok vi på et arrangement YFU Serbia hadde arrangert for å promotere utviklingsprogram til skandinaviske land. Her hadde de en prestasjon hvert av de nordiske landene, og landene på Baltikum. Dette arrangement var både for å promotere utvekling til Nordiske land og for å samle inn penger til stipend så flere kan reise på utveksling. Opplegget var veldig vellykket.

Søndagen starter vi med å drar på Tesla museet etter fulgt av mer sightseeing av Beograd. Dagen sluttet vi med å hold en flash mobe.

Mandagen holdt vi workshopen vi hadde utviklet på en serbisk skole. Det var ganske spennende å se hvordan de vil løse problemene og meningene de hadde. Etter workshopen hadde vi en del fritid hvor vi fikk se litt mer av byen. På ettermiddagen hadde vi en film fremvisning av filmen Kosovo: Can You Imagine? Med regissøren Boris Malagurski. Å få sett filmen som inneholdte ekte historien og etterpå få snakket med regissøren som hans opplevelser var en veldig sterk opplevelse. Og for min del tror jeg at jeg nå vet mere av hva som egentlig forgikk.

På tirsdagen tok jeg turen hjem til Norge, mens Ingvild og Inngjerde tok turen videre til Zlatibor, for  holde en til workshop.

Turen til Serbia var en kjempe fin opplevelse.

— Sunniva

YFU Serbia har også fått laget en veldig bra film fra helgen:

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s