Alejandra fra Mexico: Åtte måneder siden jeg kom til Norge

Alejandra er en utvekslingelev i Norge, og har vært her siden august 2013.

Les hva hun synes om å være utvekslingselev i en norsk familie.

 

For åtte måneder siden kom jeg til Norge, jeg var spent og veldig glad, men på samme tid var jeg redd, det er ikke lett å komme til et nytt land. Jeg visste at ting ville ikke være så lett, men jeg var ivrig å starte mitt nye eventyr. En av de tingene jeg var spent over var å møte vertsfamilien min. Jeg hadde snakket med dem med Facebook og andre midler, og jeg var ivrig etter å møte dem. Den dagen kom, 17 august for å være presis; jeg var veldig glad, og også jeg var nervøs. Min far og min søster fra Tyskland (hun var utvekslingsstudent i Norge, og hun bodde sammen med vertsfamilien min) dro for å hente meg.

Reisen til Arendal hvor jeg bor nå var morsom, og veldig spesiel, fordi min far hadde sanger på spansk til meg. Da jeg kom hjem, åpnet jeg døren og en vakker liten jente ga meg en stor klem, som om hun kjente meg for lengst. Hun er min lille søster. Etterpå, min mor og lillebror Helmer ga meg en varm klem av velkommen. Og bak henne var Vidar, min bror, litt sjenert fordi på den tiden jeg var en fremmed for ham. Den kvelden spiste vi pizza, som min mor laget til meg fordi det er min favorittmat. Siden den dagen ga livet meg en vakker gave: en ny familie i Norge, og jeg er virkelig glad for å være en del av denne familien. Jeg er takknemlig til dem for at de behandler meg som sin datter og som sin storesøster. Disse åtte månedene har vært de beste i mitt liv, fått nye venner, nye eventyr og har gode tider med familien min.

For meg, er vertsfamilien min den beste, jeg har delt store øyeblikk med dem, jeg lærte nye ting og nøt små detaljer: familiemiddager med norsk ”taco”, nattspill, turer i skogen eller min første gang jeg sov i skogen, min første gang på ski med min seks år gamle bror som gjør det bedre enn meg, den beste julen og enda bedre å lage pepperkaker med mine brødre etc.

 

Jeg tror at selv om begynnelsen er litt vanskelig å tilpasse seg ny kultur, har alt en belønning. Og å ha en ny familie og nye venner er min belønning.

Bilde

Hilsen

Alejandra fra Mexico

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s