5 grunner til å bli vertsfamilie for en YFU-elev

YFU-organisasjoner over hele verden leter nå etter vertsfamilier for det kommende skoleåret. Her er fem gode grunner til hvorfor du burde være vertsfamilie for en utvekslingselev fra YFU.

Evenstad (Maja) SIDE 8

1. Vennskap som varer livet ut

YFU vil hjelpe deg med å velge en elev som passer godt inn i ditt hjem og som blir en del av familien i løpet av året. Du vil få et nytt familiemedlem som du vil holde kontakten med i mange år framover! YFUs vertsfamilier utvikler et sterkt bånd til sine utvekslingselever, å være vertsfamilie er en sjanse til å få et livslangt vennskap med noen fra en annen del av verden.

2. Lær et nytt språk – bli bedre i ditt eget!

YFU har organisasjoner i over 50 land, så utvekslingselevene kommer fra mange ulike språk og kulturer. Hvis noen i din familie lærer seg et fremmedspråk er det mulig for dere å være vertsfamilie for en elev som har dette språket som morsmål! Ikke bare gir det dere en sjanse til å lære språk, det bidrar også til at eleven finner seg til rette mye raskere.

3. Lær om global toleranse

Det å ha en ung person fra en annen kultur i ditt hjem er en opplevelse som alle i familien vil ha nytte av. Verden er full av ulike kulturer og verdier og det å lære toleranse og åpenhet er av stor verdi for folk i alle aldre. Å bli en YFU-familie er en fantastisk anledning for hele familien til å lære om det å akseptere forskjeller og forstå en annen persons verdier. Å trene opp evnen til å se verden fra en annens perspektiv kommer til nytte i skolen, arbeidslivet og personlige relasjoner.

Vigeland park - Oslo

4. Del din egen kultur

I YFU ønsker vi at våre elever skal fordype seg i språket og kulturen i sitt vertsland, og vi oppfordrer våre vertsfamilier til å hjelpe dem med dette. Utvekslingselever ønsker å lære alt de kan om landet, og du kan dele din kunnskap med dem – enten det er tradisjonell matlaging, vise dem severdigheter eller feire høytider sammen. Du vil spille en veldig spesiell rolle i det å lære dem om Norge, og du vil også få økt innsikt i egen kultur og omgivelser gjennom øynene til en utlending.

Irina1

5. Utvikling for hodet og hjertet

Det å være vertsfamilie gir deg et annerledes år med helt nye impulser, utfordringer og opplevelser. Som vertsfamilie lærer man mye, ikke minst om seg selv og sin egen familie. For alle i familien betyr det utfordringer og utvikling for både hodet og hjertet. YFUs elever og familier blir mange erfaringer rikere og vokser som mennesker gjennom sitt utvekslingsår.

Så hva venter du på? Grip sjansen til å bli kjent med verden og bli en YFU-familie i dag! De fleste utvekslingselevene kommer i midten av august og blir i Norge til slutten av juni neste år. De vil være mellom 15 og 18 år og kommer fra land over hele verden.

YFU aksepterer alle typer familier: med eller uten barn, skeive familier og enslige.  Så lenge du er motivert for å ønske en elev inn i ditt hjem og din familie kan du søke om å få ditt livs opplevelse sammen med din utvekslingselev! For mer informasjon, se www.yfu.no

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s