En helg på Sør-Gjæslingan

For rundt en måned siden spurt vertsmoren min meg, om jeg hadde lyst å hjelpe på vårdugnaden på en liten øy i nærheten av Rørvik. Hvert år blir øyen stelt og ordnet til sommersesongen, før turistene kommer. Jeg tenkte at det kom til å bli ganske kjedelig å være der og å rydde skjærene eller male husveggene, men jeg sa ja til å være med likevel. Som utvekslingselev må man jo alltid ta mulighetene for å oppleve noe av landet.Martina blogg2

Når vi kom dit, og jeg så denne plassen for første gang visste jeg at det kunne bare bli en morsom helg. Det er en vidunderlig liten øygruppe med mange fine gamle hus, lyden av måsene og den friske, salte luften. Øyen var faktisk større enn jeg hadde trodd og det var også mulig og gå en liten tur over flere øyer som var koblet sammen med en vei. Det var utrolig fint å gå rundt, og jeg fikk tatt mange fine bilder. Jobbene vi måtte/kunne gjøre var heller ikke kjedelig.

Martina blogg1Jeg malte husveggene i lag med vertssørstra mi og hjalp å lage maten til alle 80 frivillige. Jeg ordna for første gang fisk, slik at man kunne trygt spise den. Det var litt spesielt, men jeg ble fort vant til det. Dagen var slitsomt, og om kvelden satt jeg bare i lag med vertsmamman min og vertssøstra mi og vi gjorde det vi liker best… å strikke.

Huset vi bodde inn, var for mange år siden huset til våreieren. Jeg har ikke tenkt at vi kommer til å ha et bade og et helt vanlig kjøkken i huset, så vi hadde faktisk ganske bra livsstandard for et såpass gammelt hus. Men likevel følte man seg tilbake i tiden. Slik som de som bodde der for 50 år siden.

Man kan si jeg hadde en fantastisk, helnorsk opplevelse. Man ser, at må alltid prøve alt på utveksling. Nå håper jeg, vi drar dit en gang til før jeg drar tilbake til Tyskland

-Martina fra Tyskland (2014/15)Martina blogg3

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s