Min opplevelse i Norge

 

lilly blogg2I Februar dette året kom jeg sammen med min vertssøster fra Canada til min nye vertsfamilie i Bergen. Jeg opplevde mange forskjellige ting her i Norge. Vi har vært på tur mange ganger og har vært på hytten mange ganger. Jeg liker best å reise opp til fjellene fordi der er det mye, og jeg mener kjempe mye snø. Mens vi er på hytten så går vi hele tiden ut og går på ski eller prøver å lære oss å stå på snowboard. Og det er kjempe gøy å ake ned fra fjellet. Det var den første gangen jeg gikk på ski men det var lettere enn jeg trodde.


Bursdag -> Bryllup

En annen opplevelse var at vi skulle feire en 70 år bursdag i Kristiansand. Bursdagen skulle være klokken 7 om kvelden på fredag og fordi vi hadde fri på fredag, kjørte vi på torsdag. Han som hadde bursdag, inviterte gjestene hans til en konsert i frikirken i Kristiansand. Egentlig begynte konserten helt vanlig men etter en halv time skulle vi reise oss opp. Vi lurte litt men trodde at vi bare synge en sang sammen. Men da begynte han som egentlig sitter bak pianoet, å spille en typisk bryllup sang på orgel. Alle 140 mennesker snudde seg bak. Da kom brud og brudgom for å gifte seg uten å si ifra at de skulle gifte seg. Etter seremonien spiste vi kake og hadde en kjempe fin kveld samen. Dagen etter var en stor artikkel i avisen og det var ganske gøy å fortelle på skolen at jeg har vært da. Jeg syns det er et privilegium at jeg kunne oppleve en bryllup mens jeg er på utveksling.


Nasjonaldag

lilly blogg1

For ikke så veldig lenge siden var nasjonaldag. Kl 8 måtte vi stå opp.  Dessverre hadde jeg ikke en bunad, med egentlig spilte ikke en store rolle fordi ikke alle har en bunad.  Kl 11 reiste vi til byen at vi kunne se toget. Det var flott å se hvor stolt Norge er av sitt egen land er. Etter toget var ferdig reiste vi hjem og spiste «rømmegrøt» og «pølse med brød» med alle mine vertssøsken. Til dessert spiste vi kroneis. Mh… Deilig! Kl 7 reiste vi til Bergen igjen og spiste med folk fra kirken sammen. Kl 9.30 begynte konserten med Ylvis, Sondre Lerche, Charlie Siem, … Det var morsomt å se Ylvis på ekte. Jeg syntes at de er bare så sinnsyke (på en positiv måte) på TV. Men jeg kan si at de er det samme på scenen. Etter konserten sang vi nasjonalsangen med alle sammen og så så vi på fyrverkeri. Det var veldig stilig. Seint om kvelden reiste vi hjem.

Som dere ser: Jeg opplever masse i Norge og det ville jeg ikke gjort hvis jeg ville ikke hadde hatt en så fantastisk vertsfamilie.

– Lilly fra Tyskland (2014/15)

Bli med å skape fantastiske minner for en utvekslingselev du også – søk om å bli vertsfamilie på yfu.no i dag. Les mer her.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s