Mine norske familier

Jeg har vært litt over 9 måneder i Norge nå. Jeg har bodd 2 måneder med en ankomstfamilie, i Stabekk. Jeg har tre brødre som er 20, 17 og 4 og en søster som er 6. Jeg bodde hos dem da jeg ankom i Norge og flere andre ganger i året. Foreldrene mine har vært veldig hjelpsom de første ukene. De hjalp meg å skjønne norsk kultur og hvorfor mennesker gjør hva de gjør som de gjør det. De lærte meg norsk og mye om hvordan Norge og skole fungerer. Det var ikke alltid enkelt med små søskene mine fordi de stå opp veldig tidlig, er veldig aktive og min lille bror skjønnte ikke helt hvorfor jeg var her. Men for eksampel, en dag, jeg våknet opp for det var noen som sang i huset, det var Eva, min lille søster og hun sang en fransk sang jeg hadde lært henne dagen før. Selv om jeg var kjempe trøtt jeg var så fornøyd hun sang sangen jeg hadde lært henne…1544346_884303148254088_5131128099360123035_n Og siste gang jeg besøkte dem, da jeg måte dra, begynte lille broren min å gråte fordi han ikke ville at jeg drar… Det var skikkelig søt og det er når jeg begynte å tenke at det blir veldig tøfft å si ha det til dem… Jeg opplevde mye med ankomstfamilien min og det har vært 2 utrolige måneder. Jeg har også en familie hos hvem jeg har bodd nesten 8 måneder. De er som en ekte familie til meg. De er alltid der når jeg trenger det, de er sikkert de hyggeligste mennesker jeg har aldri møtt : de synger, snakker og ler veldig mye. Det gjør det mye enklere for meg å være delen av familien deres. Jeg har en søster som er 16 og en bror som er 18. Jeg har opplevd mye med dem : 80 årsfeiring til mormor og farfar, jul, folkedans kveld, nyttårsaften, å stå på langrenn for første gang, hyttetur, harrystur, 50 årsfeiring til vertsfaren min, påske på hytte, båttur, 17. mai,… Jeg føler ikke bare som en del av min vertsfamilie men også en del av hele familien (besteforeldrer, onkel, tante, fetter,…). Det blir veldig rart å si ha det til dem og å ikke se dem hverdag. Jeg har blitt vant til dem, til hva jeg synte, de første uker, var kjempe rart.
Jeg føler meg så heldig. Jeg har fått to norske familier som jeg kommer aldri til å glemme. Jeg er veldig takknemlig for begge norske familiene mine. De har sikkert vært den største delen av utvekslingsåret mitt. Takk for meg. Dere er beste!

– Tiffanny fra Frankrike (2014/15)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s