En typisk dag i mitt liv

«Utveksling er jo som et friår» ble jeg fortalt av de fleste vennene mine. Vel, jeg har aldri trent så mye, aldri gjort så mye lekser og aldri hatt en så travel hverdag som nå i hele mitt liv. Men jeg kan ikke si noe på det, og det var mitt valg. Selv om jeg nærmest må tvinge meg selv opp av senga hver dag, elsker jeg dette livet. Jeg elsker å ha masse å gjøre, elsker å føle at jeg faktisk gjør noe morsomt med livet mitt, selv om skole ikke akkurat er morsomt. Hver dag er annerledes og jeg hadde aldri opplevd en slik hverdag, som en amerikansk ungdom, om jeg hadde blitt igjen i Geithus og gått VG2 på Rosthaug VGS.

Slik er en typisk dag i mitt liv:

5:30 Alarmen ringer og jeg tenker på måter å dø på. Hvem faen står opp så tidlig? Ligger alltid 15 min på mobilen for å prøve å våkne, ender ofte med at jeg sovner igjen.

5:45 Innser at jeg må stå opp (les: alarm nr 2 ringer og jeg våkner for andre gang); går ut av senga, slår på lyset, går på badet og pusser tenna, tar på meg badedrakt, nike shorts, hettegenser og sko.

6:00 Går ned i stua og lager lunch.

6:10 På vei til svømmetrening, vanskelig å ikke sovne på denne bilturen.

6:30 Treninga begynner, enten svømmer vi hele tiden eller så løper vi først track, så svømmer (vi gjør det tirsdager og torsdager). Her handler det egentlig om å ikke drukne for min del. (Hører på Drown av Jay Ollero nå, lol what a coincidence)

8:00 Ferdig på svømming, noen ganger slutter vi før, som oftest ikke før 8:30 også, det varierer veldig på humøret til min kjære Coach. Dusjer, tar på klær, sminker meg osv før jeg går til bussen som bringer alle søte svømmelever til skolen.

9:32 Skolen begynner, og jeg har min første time aka biologi. Denne timen bruker jeg til å spise frokost og sove.

10:37 Neste time aka kjemi begynner. Læreren er litt gæren, men går bra. Kjemi her er overraskende interessant.

11:29 World History timen starter. Vi gjør egentlig ikke en dritt, men idag hadde vi om svartedauden. Lærer om ting jeg lærte i typ femte klasse, utrolig gøy å være den smarte i klassen da. Men hva forventer jeg, er en sophomore class jeg valgte for å kunne ha B-lunch og gå i klasse med Sarah<3

12:04 Endelig lunch og jeg går for å møte Sofia og Crystal. Vi spiser som oftest ikke i kantina fordi det er så crowded og folk er så høylytte, så vi sitter på en ganske fancy hvit benk.

12:39 Lunch er over og jeg går tilbake til World History for å fullføre en halvtime til med «læring».

1:12 Går til Pre Calculus. Her er det enten dritmorsomt eller helt jævlig. Morsomt hvis jeg er i godt humør, skjønner hva vi lærer og de i klassen er i godt humør. Jævlig hvis jeg er trøtt og ikke skjønner en dritt. De beste timene er når vi har vikar, da lærer jeg faktisk ting!

2:06 Jeg har fysikk og jeg elsker faktisk denne klassen. Fysikk går bra, men er jo utfordrende som sagt, men menneskene i denne klassen er bare fantastiske. Læreren er ganske decent, men liker han bedre som person enn lærer. Dette er faget jeg har best karakter i faktisk, utenom svømming da men lol alle får 100 i sport.

Physics babes
Physics babes

2:58 Faget som gjør meg nervøs. Faget som får meg til å svette mer enn trening. Pre-AP Spanish 3. Høres ikke det skummelt ut? Neida, er ikke så ille. Får verken snakke engelsk eller norsk inni det klasserommet, kun spansk. Læreren er kul når han ikke underviser. Er confused 24/7 men har faktisk en B+ i den klassen så ekke så alt for ille.

3:45 SKOLEN ER OVER!! Jeg går for å møte Amanda, så kjører hun meg hjem. Er enten hjemme kl 4 eller 5, vi er enten sykt trege (aka lunch på Cane’s) eller så forter vi oss hjem (aka dagen suger og vi vil sove).

5:00 Begynner på lekser, hvilket betyr at jeg sitter på pcen og gjør alt annet enn lekser i flere timer.

7:00 Det er endelig middag!! Kan vel ikke egentlig kalle det middag, da det ikke inneholder noe grønt og vi vet jo alle at 1/3 av tallerkenen skal være fylt med grønnsaker;) Men får i det minste i meg noe annen mat enn det ekle amerikanske brødet.

8:00 (Jepp, vi spiser middag jævlig lenge). Innser at jeg enda ikke har gjort lekser og går på rommet for å fullføre.

9:00 Legger meg faktisk så tidlig som klokken ni hver eneste dag. Må få nok søvn, minst 8 timer så da blir det å legge seg så tidlig. Noen ganger (les: som oftest) ender jeg opp med å gjøre lekser/chille til klokken 10/11/12/1 fordi prioriteringer ikke er noe jeg er flink på.

Sååå, sover jeg søtt før en ny dag starter på eksakt samme måte, og sånn er det altså hver dag (nesten).

Jeg har det så fantastisk bra her og lærer så mye nytt hver dag. Skolen er utfordrende med tanke på språket, og at fagene i seg selv er vanskelige iblant, men samtidig elsker jeg skolen min. RHS er en veldig bra skole, og folk her tar utdanningen sin veldig seriøst.

Oktober har vært en ganske vanskelig måned om jeg skal oppsummere det, eller egentlig bare siste halvdel av måneden. Men nå er det november og jeg er veldig excited for ting som skjer i fremtiden. Samtidig lever jeg i nuet og nyter hver eneste dag.

– Lyanne i USA (2015/16)
Du kan lese mer om Lyannes utvekslingsår på bloggen hennes: http://lyanneiusa.blogg.no/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s