Jeg har to familier! (Eller tre faktisk.)

Det er mange grunner som kan føre til at man må bytte vertsfamilie i løpet av sitt utvekslingsår. Det kan være en litt vanskelig opplevelse, men som regel går det veldig bra. Amanda, som er i Uruguay, har måttet bytte familie. Les mer om hvordan hun synes den opplevelsen har vært.

Dette har jeg utsatt lenge. De siste to ukene har vært turbulente. Jeg har bare fortalt det til de som har spurt hvordan det går, men fint å fortelle det her, har allerede gjentatt den samme historien en del ganger så nå er det på tide. Forteller dette først nå fordi alt er endelig på plass. Usikker på om overskriften røper det, noen tror kanskje jeg mener Norge og her, men legg merke til 3 tallet og parantesen, haha. Uansett.

Jeg har byttet familie. Uruguayansk familie hvis det var uklart. Fikk vite det rett etter vårfestivalen, og stemningen endret seg fort for min del. Min første vertsmor har en sønn som bor med familien sin på New Zealand. Av ulike grunner må hun og min andre vertsbror reise dit på besøk. De kommer til å være borte i over to måneder etter jul. Det vil derfor være best om jeg bytter familie nå, slik at jeg får tid til å tilpasse meg en ny familie. Min første vertsmor sa også det ville være dumt å bytte tilbake igjen når de returnerte, det ville ikke være rettferdig ovenfor meg, det er jo tross alt slitsomt å tilpasse seg for så måtte bytte igjen. Dette var tungt for meg å høre ettersom jeg allerede har bodd to måneder i denne familien og blitt glad i dem. Det føltes veldig slitsomt i starten, og jeg trengte å vende meg til tanken.

AmandaJeg må si at disse to ukene har vært den tyngste perioden til nå, men ellers har det gått ganske knirkefritt. Jeg trodde liksom ikke jeg skulle bli en av problembarna, men i realiteten er det mange som bytter familier, og det hjelper å høre med feks Kaja (norsk-uruguayaner) som er super fornøyd med sitt familie-bytte.

Jeg må også huske at jeg og den første familien ikke har et problem, det er av andre grunner som ikke har en tilknytting til vårt forhold. Jeg er jo en Doloreno, og det ville være utenkelig for meg å bytte by, slik man ofte gjør når det oppstår problemer mellom en elev og vertsfamilien. Det slipper jeg heldigvis så det gjør alt mye lettere! Mitt familiebytte er med andre ord ikke så dramatisk som det høres ut som/som jeg trodde i starten. Kommer dessuten til å møte første vertsmor i engelsktimene på skolen og når vi har spansk to ganger i uken! Som sagt har jeg to familier nå, og kommer til å ha kontakt med begge.

Å finne ny familie viste seg å ikke bli så vanskelig. Siden første vertsmor er ansvarlig for området visste jeg jeg var i gode hender da de skulle finne ny familie. Det er jo en uvanlig situasjon, og siden de fleste i Dolores vet hvem jeg er fikk jeg flere tilbud om steder å bo! Tok kanskje mindre enn en uke før den nye familien var på plass og nå har jeg flyttet.

Så langt føles det veldig bra! Det er alltid litt ukomfortabelt i starten, men det kommer til å ta kort tid å føle seg hjemme her. Dels fordi jeg ikke trenger å tilpasse meg den Uruguayanske kulturen samtidig, dels fordi de er veldig varme folk.

Så hvem er disse nye menneskene som har fått sitt hjem innvandert av en ekte viking?

Amanda med hennes nye vertsfettere

Mor Sandra, far Elliceo og søsken Josefina (22 år) og Joacquin (25). De studerer begge i Montevideo men kommer ofte på besøk. Ellers bor sånn omtrent hele storfamilien i Dolores og vi skal ha et stort familieselskap med sånn ca 80 pers! Ja du hørte riktig! Gleder meg til å lære navn 🙂

Hasta Luego!

-Amanda i Uruguay (2015/16)

Les mer om Amandas opplevelser på bloggen hennes.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s