Thanksgiving-roadtrip til New Jersey og New York!

Åshild er i USA og i forbindelse med Thanksgiving dro hun og vertsfamilien på en roadtrip til New Jersey og New York for å shoppe, se på paraden og være sammen med familien. Les mer om hennes opplevelser her!

For 2 uker siden var det Thanksgiving break, og jeg tilbrakte den i New Jersey/New York. åshild - road mapVar først og fremst ekstremt deilig å få fri fra skolen, men følte meg også veldig heldig som fikk dra til NJ og NYC. Snakket med mange av vennene mine og de har aldri vært utenfor Michigan eller tatt et fly før! Så man kan si jeg har vært heldig med familie som tar med meg rundt i USA. I hvertfall var Thanksgiving en utrolig fin høytid, og jeg har veldig lyst å ta den med meg hjem. Hele opplegget minnet meg litt om julen egentlig haha, spesielt Thanksgiving day; tv kos på morgningen, stressede foreldre, mat, soving på dagen for de minste, pynting, familie og venner. Resten av uken byttet vi mellom å være i New Jersey og dra inn til NYC.

Dag 1, 11/23- reisen, del 1

Rundt åtte på mandag kveld kjørte vi avgårde. Forberedelsene før var overraskende like som de hjemme haha. Stressede og litt sure foreldre. Barn som ikke hjalp til så mye. Ingenting klart. Men overraskende klarte vi å komme avgårde til planlagt tid. Meen så glemte jeg, Josie og host mom noe så vi måtte snu ehe. Hvertfall vi kjørte i rundt 4 timer til Cleveland, Ohio. Der stoppet vi for å sove over, for å så kjøre videre neste dag. Å kjøre bil her er veldig chill fordi det er så store biler, så slipper blant annet å bli presset i mellom to andre. Og jeg er jo eldst så får velge først:))

Dag 2, 11/24- reisen del 2

Åshild (venstre) med vertssøsteren utenfor The Met
Åshild (venstre) med vertssøsteren utenfor The Met

Klar for 6 timer med mer kjøring. Jeg fikk 3 seter så det var passe smud. Sov i noen timer siden vi måtte opp tidlig (8am), skrev litt julekort(flink), og chillet endel med snacks og leste bok (flink igjen). Vi kjørte gjennom Pennsylvenia, noe som er en ekstremt kjedelig stat i følge min vertsfamilie. Jeg la ikke så veldig mye merke til det, men sa jeg var enig da:) Så kom vi frem til New Jersey. Vi bodde ikke i New York siden familien vår bor i New Jersey så da slipper vi å betale for hotell ofc, og det var jo thanksgivingbreak, og ikke NYC- trip i utgangspunktet.

Litt info om fammen i NJ; onkel(bror av vmor), tante, og 2 kids på 6 og 4 i think: begge foreldrene er ekstremt flinke musikere, og tante jobber fast på the Metroplitian Ophra/ the Met, og onkel jobber halvt på The Met og halvt på Broadway. For de som ikke vet så mye om The Met sier wikipedia at det er; » et av verdens fremste operahus». Altså veldig prestisje og spille der.  Onkel har bare likt å spille, men han øver mye hver dag.

Åshild- dog
De hadde nettopp fått hund. Og bare see så nydelig! bare 8 uker

 

Dag 3, 11/25 – NYC

Fammen dro inn til NYC for å chille egentlig haha. Ingen ville shoppe for vi ventet på Black Friday, men på ettermiddagen var planen å se ballongene til Macy’s paraden bli blåst opp. Fammen har jo vært i NYC ca. like mange ganger som jeg har vært i Bergen, og jeg ikke er så kravstor, så vi dro ikke på noen turistattraksjoner haha. De er jo ikke akkurat turister i byen, så da er ikke jeg det heller. Vi gikk egentlig bare rundt, gikk innom Times Square(litt turist), tok gul taxi (min første gang), og tittet så vidt på Central Park. Så kom tiden vi skulle se ballongene. Men det var tydeligvis flere som hadde den tanken, så vi la vekk den planen, pga. ingen var så keene på å stå i kø i en time… Fammen hadde sett ballongene noen år tidligere, og det hadde ikke vært i nærheten så mange mennesker, men jeg tror endel har funnet ut at det er bedre enn å se paraden hvor rundt 3 millioner stiller opp.

Dag 4, 11/26- Thanksgiving-day

Dagen startet med at ca alle forsov seg til Macy’s Thanksgiving Parade, som starter 9am. Men hvertfall hele fammen samlet seg i stuen for å se denne kjente paraden i 3 timer. Foreldrene gikk litt rundt å mekket mat til middagen. Så etter paraden kom det tydeligvis et hundeshow som er kjent. Så egentlig bare ut som hundemishandling fra min side menmen. Jeg trodde man pyntet seg litt til denne tradisjonen, så var overdressed igjen.. Så kom gjestene, bare musikere fra The Met haha. Var veldig kos, og god mat!! Vi hadde en blanding mellom amerikansk og koreisk mat. Ellers var vi så heldige å få privatkonsert av disse fantastiske musikerne hele kvelden. Gjestene hadde også veldig søte barn som vi lekte med hele kvelden:))åshild - piano session

Dag 5, 11/27- Black friday

Da var det opp klokken 6am for å få med seg de beste salgene. Planen var egentlig å bare ligge i senga og nett-shoppe siden vi ikke ville stå så mye i kø, men siden aupairen i huset skulle likevel dra, dro jeg og Josie med henne. Vi shoppet i rundt 6 timer, før vi dro hjem. Jeg endte opp med 5 poser, de andre med 1-2.. Jaja måtte utnytte å kunne kjøpe billig fra merker vi ikke har i Norge.

Etter vi kom hjem dro alle sammen på tur. Noe som tydeligvis betyr å kjøre en god stund, for også gå rundt i butikker, haha.  Jeg, Josie, og de to minste klarte å sovne i bilen så vi slapp turen:)) Så ble det middag på restaurant, etterfulgt av film hjemme

Dag 6, 11/28- Opera

Lørdagen var vi så heldige å få billetter til The Met. Siden tante og onkel jobber der hadde de skaffet veldig bra billetter til oss til en opera på dagen. De på dagen er litt mindre dressed, og litt mindre fulle i think. Vi skulle se Tosca, som er et italiensk stykke, og ja de snakket på italiensk. Musikken og skuespilleren/operasangerne var utrolig flinke, og jeg likte det veldig godt. Hele stykket varte i 3 timer og vi hadde 2 pauser. Den første pausen fikk vi gå under scenen til en kafeteria hvor alle som jobber på operaen var. Masse digg mat, og hilste på mange av musikeren, haha.

Dag 7, 11/29- Shopping

På søndag dro vi til et mall i litt utenfor NYC. Jeg hadde jo brukt endel penger både i butikker men også online de siste dagene så hadde ikke store planer om å kjøpe så mye. Shoppingen gikk egentlig bare til å se på ting, forelske meg i 10000 nye par med sko som jeg ikke har råd til. Har fått litt skomania i det siste, og Steve Madden er min største svakhet. Gud elsker alle skoene fra det merket. Endte opp med null kjøp (stolt)!

Dag 8, 11/30- hjemreise

Vi sto opp tidlig, og skulle kjøre hele veien hjem i strekk. 10 timer. Så den dagen gikk for det meste til soving. Alt i alt var Thanksgivingbreak veldig bra! Koste meg masse, og NYC er en fantastisk by, virkelig.

-Åshild i USA(2015/2016) 

Les mer om Åshilds opplevelser på bloggen hennes.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s