Bienvenidos a La Quiaca!

Kristin var på utveksling i La Quiaca, Argentina, og fant fort ut hvordan hun best kunne bli en del av samfunnet og bli kjent med kulturen og menneskene der.

La Quiaca ligger helt nord i Argentina. Det er et sjarmerende sted som ligger 3442 meter over havet. De 15000 innbyggerne der har mange tradisjoner, og er veldig stolte av bygden sin og omgivelsene. Menneskene er så hyggelige, og veldig klare for å bli kjent med deg og vise deg La Quiaca!

DSCN4781

Vertsfamilien min, medelevene mine, lærerne og resten av lokalbefolkningen ville at jeg skulle lære spansk så fort som mulig, og de var veldig tålmodige med meg! Jeg ble så imponert over at alle var så villige til å hjelpe meg.

DSCN4752Det er veldig viktig å vise interesse for det de lokale holder på med. Kort tid etter at jeg kom til La Quiaca fant jeg ut at den beste måten å bli en del av samfunnet og å bli kjent med kulturen og menneskene på, var å benytte meg av hver eneste mulighet som dukket opp. Jeg gikk siste året av La Secundaria, vidergående, så det var mange happenings for oss som var avgangselever: skoleball, graduation, vi designet våre egne skoleuniformer, og vi pyntet scenen før spesielle anledninger.

Utover det tok jeg salsatimer, opplevde Minicarnaval, dro i parken med venner etter skolen, var på et folkloreshow, var på mange asadoer (argentiske grilling), spilte på et volleyballag, handlet på markeder i Bolivia, deltok på paraden på Argentinas nasjonaldag, og fikk knyttet mange nye vennskapsbånd.

DSCN5903

 

Etter utvekslingsåret mitt følte jeg virkelig at jeg var en del av vertsfamilien min, og av lokalmiljøet i La Quiaca, selv om jeg kom dit som en totalt fremmed bare ti måneder tidligere.

-Kristin (Argentina 2010/11)

Reklame

En kommentar om “Bienvenidos a La Quiaca!

  1. Hei Kristin.

    Leste bloggen din da du var på utveksling. Har du vært tilbake i Argentina etter videregående? Har du kontakt med noen fra La Quiacha i dag?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s