YFUKA – Et lite sammendrag

Lurer du på hva frivillige, inbounds og returnees har bedrevet tiden på Hønefoss med? Her har YFU-medlem Eivind Aas oppsummert YFUKA 2013 for deg!

Vi er YFU!
Vi er YFU!

I år som tidligere år ble det arrangert ei ankomstsamling for utvekslingselevene, henholdsvis en hjemkomstsamling for returneesen, ved Ringerike folkehøgskole. Samlingen ble ledet av Regine og Astrid, som hadde tatt initiativet til å endre navnet fra IQ til YFUKA.

Den 12. august samlet alle frivillige seg på folkehøgskolen, hvor alle deltagere fra Norge- Serbia prosjektet hadde gjort sin ankomst noen dager i forvegen. Etter et par dager med kursing og informasjonmøter, var alle frivillige spente og klare til å ta i mot årets utvekslingelever.

Den første ettermiddagen gikk med til å bli kjent med hverandre. I tillegg til litt generell info om programmet de første dagene av utvekslingåret. Kvelden ble avsluttet med litt underholdning fra de frivilligesside.

På torsdagen begynte programmet for fullt. Både utvekslingselevene og returnees ble delt opp i grupper, som de skulle tilbringe tid og dele tanker og erfaringer med de kommende dagene. Et av høydepunktene denne dagen var Norwillishious, som tok for seg forskjellige deler av den norske kulturen på artige og kreative måter. Returneesen fikk ansvaret for å arrangere standene, noe de gjorde på glede og engasjement.

Utvekslingselevene var denne dagen også prøvekaniner for en nylig utviklet workshop, som deltagerne i Norge-Serbia prosjektet hadde jobbet de siste dagene med. Workshopen ble gjennomført på ypperlig måte og fikk en overveldende positiv respons fra deltagerne sin side. Samarbeidsprosjektet mellom Serbia og Norge har fått en fantastisk start og det blir spennende å følge utviklingen senere i høst.

Planlegging av Norwillishious var ikke det eneste ansvaret returneesene hadde denne dagen. Kvelds underholdningen var også deres oppgave denne dagen. De fikk uttrykt noen av de uskrevne lovene i den norske kulturen på en fin måte.

Den siste hele dagen ga tid til mer refleksjon, forberedelse og læring. Norsk språk var en bolk mange av utvekslingseleven tok størst nytte. I tillegg fikk alle koblet av med en kort volleyball turnering i gymsalen. Den siste kvelden ble avsluttet på beste måte, med nasjonal innslag fra alle utvekslingselevene. Dette var noe som både var interessant, lærerikt og morsomt å følge med på.

Så kom endelig dagen de fleste hadde ventet på. Tiden var inne til å møte vertsfamiliene. Mange spente ungdommer fikk se sine nye «familier» for første gang. Noe som utløste en lettet, men nervøs stemning hos alle tilstedeværende.

Etter ei flott uke ved Ringerike folkehøgskole, tror jeg alle deltagere, både returnees, inbounds og frivillige kan si seg STOR fornøyd med hvordan den første YFUKA gikk for seg. Kan ikke si noe annet enn at jeg allerede gleder med til neste YFU arrangement, hvor jeg kan treffe alle igjen.

Eivind

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s