Noen ganger må du reise langt vekk for å lære å sette pris på det du har hjemme

Vilde er på utveksling i Fairborn, Ohio. Der har hun lært noen nye og interessante ting om hjemstedet sitt, Asker, og hun har til og med vunnet en medalje!

Vilde on her waySå, det er en ting jeg har bemerket meg her i Fairborn, som jeg savner helt sykt med Asker! Er det en ting som jeg i hvert fall setter pris på med Asker nå, så er det friheten du har til å gjøre stort sett hva du vil og når du vil! I Asker har vi tilgang på buss og tog, dersom vi vil dra litt lengre, ellers kan vi sykle/gå til steder. Dette gjør at jeg egentlig ikke er vant med å være avhengig av at M&P kan kjøre meg. Her i Fairborn er det helt motstatt. Finnes ingen busser eller tog her, og det meste er ganske langt unna (i hvert fall ikke gåavstand). Må derfor spørre vertsmor eller vertsfar om å kjøre meg frem og tilbake. Merker at dette stresser meg litt, for det er vanskelig å få gjort ting dersom de ikke kan kjøre! Ta for eksempel at vi har fri en dag fra skolen, dersom ingen av vennene mine kan kjøre meg, blir jeg egentlig tvunget til å bare være hjemme i huset. Ikke mange steder man kan dra… Så Asker, takk for at dere har buss og tog, takknemlig for det nå!

Uansett, siden sist har jeg vært på fotballkamp, besøkt Yellow Springs (hippiested, her i Fairborn), hatt to nye cross country meets, shoppet og begravd meg selv i lekser. Det er også noe med amerikansk High School som er verdt å bemerke seg. Siden vi har de samme fagene hver dag, så får vi også lekser i de samme fagene hver dag til neste dag! Får derfor utrolig mye lekser, og jeg finner meg selv i å bruke hele ettermiddagene mine på lekser. Haha, jaja, overlever vel det også.

150907 02Kan også få dele gleden av at all treningen på cross countrien endelig har gitt utslag! Denne uken har jeg klart å få ny personlig rekord på 5 km, (løper nå 5 km 3 min raskere enn jeg gjorde da jeg kom! Haha) pluss jeg fikk min første medalje! På konkuransen vi hadde på tirsdag klarte 3 av oss fra Fairborn å skaffe oss medalje! Veldig gøy, fikk åttendeplass, og Mallory og Brian fikk tiende. Skal riktignok innrømmes at det bare var 40 deltagere i jentekonkurransen, men en medalje er en medalje!

-Vilde i USA (2015/16)

Les mer om Vildes opplevelser på bloggen hennes.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s